Tarih öncesi ilkel insanların cinsel hayatı nasıldı?

24 Nisan 2023 Pazartesi

İlk insan türünün yaşantısı hakkında neler biliyoruz.

 Bilim insanları, türümüzün Neandertallerle bir araya geldiği insanlık tarihindeki heyecan verici bölüm hakkında bir takım bilgilere sahip. Bu konuya öpüşüp öpmediğimiz ve cinsel organların doğası da dahil.

Gözler, tarih öncesi Romanya’nın engebeli dağ manzarasına çevriliyor. 

O bir Neandertaldi ve kürklü bir pelerin dışında tamamen çıplaktı. İyi bir duruşu ve soluk teni vardı, belki güneş yanığından dolayı hafifçe kızarmış durumdaydı. Kalın, kaslı pazılarından birinin etrafına kartal pençelerinden bilezik takılıydı. Kadın ise kurt kürkü süslemeli, hayvan derisi bir paltoyla kaplı erken bir modern insandı. Koyu tenli, uzun bacaklıydı ve saçları örgülerle doluydu.

Boğazını temizledi, ona süzdü, absürt bir şekilde tiz, nazal bir sesle, en iyi sohbet cümlesini kurdu. Kız ona boş boş baktı. Neyse ki adam şanslıydı, aynı dili konuşmuyorlardı. Garip bir kahkaha attılar ve sonra ne olduğunu hepimiz tahmin edebiliyoruz.


(Dünyada Bugüne Kadar Kaç İnsan Türü Yaşadı?)


Bu durum, buğulu bir aşk romanından bir sahne olabilirdi. Belki de kadın aslında Neandertal’di ve adam bizim türümüze aitti. Belki ilişkileri sıradan, pragmatik türdeydi, çünkü o zamanlar etrafta pek fazla insan yoktu. Hatta bu tür ilişkilerde karşılıklı rıza olmadığı bile öne sürüldü.

Bu karşılaşmada ya da bunun gibi karşılaşmalarda gerçekte ne olduğunu asla bilemeyecek olsak da, emin olabileceğimiz şey, farklı türlerden böyle çiftlerin bir araya geldiği. Yaklaşık 37.000-42.000 yıl sonra, Şubat 2002’de iki kaşif, Romanya’nın Anina kasabası yakınlarındaki güneybatı Karpat dağlarında bir yeraltı mağara sisteminde olağanüstü bir keşif yaptı.

Kutunun içine bakalım.

İlk insanın cinsel hayatı hakkında neler biliyoruz?

Tarih öncesi yaşamış hayvanlar

0 comments:

Yorum Gönder

 
Copyright © -2012 Ayakkabı Kutusu All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks